Internet abonnementen vergelijken Welke contracten zijn er, en wat past bij mij?


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Internet abonnementen komen in alle vormen en maten. Ondanks dat het erg fijn is dat je keuze hebt kan het juist hierdoor ook erg verwarrend zijn om een goed internet abonnement te kiezen waarbij de belangrijke zaken goed in verhouding tot elkaar staan. De belangrijke zaken bij een internet abonnement zijn natuurlijk allereerst de kwaliteit van het abonnement en ten tweede dan nog de prijs die je ervoor betaalt. Zoals je kunt zien zijn er zeer goedkope internet abonnementen af te sluiten, maar hierbij dien je er wel rekening mee te houden dat je dan vaak slechts tegen een lage snelheid kunt internetten. Dit terwijl wanneer je iets meer voor je abonnement betaalt je direct grote progressie ziet in de snelheid. Hierdoor wordt internetten dus ook plezieriger. Veel afgesloten pakketten zijn:

Internet abonnement kan goedkoop zijn

Het is absoluut niet nodig veel geld neer te leggen voor een internet abonnement, maar je moet er in de meeste gevallen wel rekening mee houden dat prijs en kwaliteit vaak goed in verhouding staan. Betaal je dus weinig, dan krijg je over het algemeen ook weinig. Dit is dan ook weer niet altijd het geval, maar hou het in elk geval in je achterhoofd dat het in veel gevallen wel zo werkt. Een goedkoop internet abonnement zal in veel gevallen ten kosten gaan van de snelheid waarmee je internetten kunt.

Er zijn een hoop internet aanbieders waar je uit kunt kiezen indien je op zoek bent naar een goed internet abonnement. Naast het feit dat er dus een hoop internet aanbieders actief zijn is het ook nog zo dat er voor een internet abonnement vaak meerdere varianten door internet aanbieders worden aangeboden, wat het kiezen van een internet abonnement dus nog moeilijker maakt. Het goede nieuws is echter wel dat er zoveel te kiezen valt voor wat betreft internet aanbieders en internet abonnementen dat je altijd zowel een goede internet aanbieder zult vinden als ook een goed internet abonnement.

Internet aanbieders vergelijken

Het vergelijken van internet aanbieders is absoluut noodzakelijk indien je het best mogelijk internet abonnement voor jouw situatie wilt gaan afsluiten. Bij het vergelijken van internet aanbieders let je op de belangrijkste zaken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de snelheid waarmee je kunt internetten bij internet aanbieders, maar ook natuurlijk de prijs waartegen dit kan.

Zoals je ook ziet zijn er internet aanbieders die korting geven voor de eerste periode van het internet abonnement dat zij aanbieden, dus dit zou ook zeker iets kunnen zijn om te vergelijken, want tenslotte wil je toch zo goedkoop mogelijk uit zijn lijkt ons. Krijg je bijvoorbeeld 50% (of meer) korting bij internet aanbieders voor de helft van de looptijd van je internet abonnement, dan zijn dat zeer aantrekkelijke aanbiedingen die toch serieus meegenomen dienen te worden in de vergelijking en in de uiteindelijke keuze voor een bepaalde internet aanbieder.

Abonnement afsluiten
Als je uit alle internet aanbieders een keuze hebt kunnen maken voor een bepaald internet abonnement is het tijd deze te gaan afsluiten. Let altijd goed op de looptijd van een contract wat je aangaat met de internet aanbieders, want er zit natuurlijk een groot verschil tussen een contract dat je aangaat voor 1 of voor 2 jaar. Zorg er dus voor dat je hier op let.

Bij het afsluiten van het internet abonnement kun je vaak ook kiezen voor een installatie door een monteur van de internet aanbieder zelf. Je ziet direct welke kosten hiermee gemoeid zijn. Sommige internet aanbieders bieden deze dienst gratis aan, maar je kunt er uiteraard ook gewoon voor kiezen je internet zelf aan te sluiten, aangezien de gebruiksaanwijzingen over het algemeen zeer helder zijn die door internet aanbieders worden verstrekt aan de consument en dus ook voor iedereen te begrijpen zijn.

Verschillende soorten internet bij aanbieders
Let erop dat niet elke internet aanbieder hetzelfde internet zal aanbieden. Hoofdzakelijk zullen internet aanbieders ADSL internet aanbieden (Tele2, Online, Telfort), maar ook wordt er kabel internet aangeboden door een paar internet aanbieders, te weten UPC en Ziggo. Als je kabel internet wilt hebben zie je dat je qua prijzen bij die internet aanbieders wel iets meer zult gaan moeten betalen dan wanneer je kiest voor een van de internet aanbieder die ADSL internet aanbieden. Ook is het wellicht aantrekkelijker om voor ADSL internet te kiezen aangezien juist die internet aanbieders de hoge kortingen geven op hun abonnementen.

Overstappen van aanbieder
Als je wilt gaan overstappen naar een andere internet aanbieder, omdat je bijvoorbeeld vindt dat deze een beter aanbod voor je heeft qua prijs of qua internet, is het belangrijk om te controleren wanneer je contract afloopt. Is je contract al afgelopen, dan moet je bij het overstappen naar een andere internet aanbieder rekening houden met een opzegtermijn. Over het algemeen zal dit bij veel internet aanbieders een opzegtermijn van een maand zijn. Op de dag dat je je huidige internet abonnement opzegt gaat de maand in. Doordat je vervolgens een exacte datum weet kun je aan je nieuwe aanbieder dus aangeven vanaf welke dag je wilt dat je internet abonnement actief wordt. Zodoende kan ervoor gezorgd worden dat de abonnementen goed in elkaar overlopen.

Kosten internet contract
Zoals je in het overzicht kunt zien variëren de kosten voor een internet abonnement bij internet aanbieders behoorlijk. Kiezen voor een goedkoop internet abonnement kan je dan ook elke maand een hoop geld besparen. Het hangt echter ook van je verwachtingen af of een goedkoop internet abonnement bij internet aanbieders ook geschikt is voor jou. Je zult bijvoorbeeld altijd meer voor een abonnement moeten gaan betalen als je een hogere internet snelheid wilt hebben die door internet aanbieders wordt aangeboden. De juiste afweging maken tussen internet aanbieders is hierbij dus wel heel belangrijk. Enkel kijken naar de kosten kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk niet het juiste internet abonnement afsluit. In elk geval is goed te zien dat een internet abonnement bij de meeste internet aanbieders zeker niet duur hoeft te zijn.

Internet in pakketvorm bij internetaanbieders
Internet aanbieders bieden niet alleen internet abonnementen aan, maar ze bieden internet ook in pakketvorm aan. Hiermee bedoelen we de pakketten waarbij bijvoorbeeld internet aan televisie of telefonie wordt gekoppeld door internet aanbieders. Ook kan internet aan beide diensten worden gekoppeld, wat ook wel het alles in 1 pakket wordt genoemd. Mocht je op zoek zijn naar meerdere diensten en dus niet alleen naar een internet abonnement, dan kun je dit ook bij de bovenstaande internet aanbieders uit het overzicht vinden. Ook de pakketten zijn vaak goed geprijsd en staan garant voor een goede kwaliteit. Het combineren van diensten in pakketvorm kan er ook nog eens voor zorgen dat je in totaal goedkoper uit bent bij internet aanbieders dan wanneer je de diensten los van elkaar zou afnemen. Om geld te besparen kun je hier dus zeker eens naar gaan kijken.

Beste internet aanbieders in overzicht
Het overzicht wat we hebben samengesteld bevat de beste internet aanbieders op dit moment. Hierbij hebben we dan gekeken naar de kwaliteit die wordt geleverd, maar natuurlijk ook naar de prijs waartegen de kwaliteit door internet aanbieders wordt geleverd. Je wilt een goed internet abonnement, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hier teveel voor betaalt. De internet aanbieders in het overzicht hebben zeer gunstige tarieven zoals je kunt zien en daarnaast hebben ze ook diversiteit in de internet abonnementen die worden aangeboden. Zo is er vaak te kiezen uit meerdere internet snelheden en kan er bij sommige internet aanbieders ook worden gekozen voor verschillende looptijden van het contract, al zijn er dus ook internet aanbieders die alleen maar met vaste contractvormen werken.

Contractduur van een abonnement
Een internet abonnement wordt over het algemeen afgesloten voor een periode van 12 maanden of van 24 maanden. Sommige internet aanbieders geven je zelf de keuze voor welke van deze 2 perioden je kiest. Het kan zijn dat bij een contract van 24 maanden de maandlasten iets omlaag gaan of de periode waarin korting wordt gegeven wordt verlengd. Echter geven niet alle internetaanbieders korting op de abonnementen die ze aanbieden. Daarnaast hoeft het ook niet per se zo te zijn dat een contract van 24 maanden lagere maandlasten oplevert dan een contract van 12 maanden. Als een contract van 24 maanden dus weinig voordeel met zich meebrengt is het waarschijnlijk verstandiger om voor een contract van 12 maanden te kiezen bij internet aanbieders. Na een jaar kun je opnieuw internet aanbieders vergelijken om te zien of je nog altijd een goedkoop internet abonnement hebt.

Hoe zit het met de snelheid?
Voor veel mensen zal de snelheid van het internet bij internet aanbieders toch erg belangrijk zijn. Hoe sneller je internet namelijk is, hoe fijner het surfen op internet zal zijn. Een internet snelheid van zo’n 20 à 30 Mb/s is een vrij gemiddelde snelheid bij internet aanbieders en daarmee zul je absoluut voldoende hebben. Mocht je echter iemand zijn die vaak grote bestanden van het internet download, dan is een hogere internet snelheid wel geboden en dan zullen dus ook bepaalde internet aanbieders wat interessanter voor je gaan worden, maar voor normaal surf gedrag is een hogere internet snelheid niet noodzakelijk. Met een hogere internet snelheid zullen als vanzelfsprekend ook de maandlasten bij internet aanbieders stijgen.

Alle internet aanbieders vergelijken Het voordeligste (alles in 1) internet pakket afsluiten?